SMUGLER – Fra hippie til hash-bagmand er fortalt til Nana Askov, der er journalist og har arbejdet mere end 15 i nyhedsmedierne heraf 8 år som leder, blandt andet som redaktionschef på Ugebrevet A4 og Avisen.dk. I dag står hun i spidsen for kommunikationsbureauet N-ORD og er desuden moderator, underviser og foredragsholder.

Sten Lundager har siden 60’erne stået bag indsmugling af mere end 20 ton hash til Danmark og siden kilovis af hårde stoffer i USA. Han har tilbragt en stor del af sit liv i udlandet med at smugle hash ind i Danmark. Blandt andet på Costa del Sol, hvor han havde sin egen cannabisfarmer, levede under falsk identitet og stod for at sende nogle af de første skibe med hash ind til de nordsjællandske kyster. I 1990’erne slettede han alle spor og forsvandt ud af miljøet. I dag 25 år senere er han klar til at stå frem med sin historie.

Han er en af danmarkshistoriens første store hashsmuglere. Hans historie begynder blandt hippierne i kendte kollektiver i København, og fortsætter der, hvor hashhandel blev en indbringende forretning med store biler og stofmisbrug. Med en stanleykniv, vita-vrap, hyldepapir og aralditlim udviklede han den dobbeltbundede Cavalet-kuffert, der kunne bringe op til 10 kilo hash gennem tolden – en kuffert, der siden blev en af de mest benyttede blandt tidens hashsmuglere.

Bogen beskriver miljøet omkring nøgleklubben Club 17 i hjertet af København, hvor jetsettet og modellerne festede og røg hash, i tiden før sex og stillinger blev til porno. Det er en fortælling om danske forbindelser til mafiaen i USA og de sydamerikanske Cocain Cowboys, der hærgede Miami i 1980’erne. Den fører videre til Marbella på den spanske solkyst, hvor kriminelle danskere slog sig ned og etablerede sig som en ny overklasse. Her lejede Sten Lundager filmstjernen Sean Connerys hus som feriebolig og slog sig ned.

Men det er også en personlig fortælling om at være far til en søn, når man hele tiden må forsvinde uden forklaring. Sten Lundagers historie sætter et nyt lys på 1970’erne og 80’erne og hashens vej ind i Danmark.

Køb bogen signeret af smugleren selv


  • Sprog: Dansk
  • ISBN-13: 9788771593457
  • Sideantal: 256
  • Udgivet: 20-11-2017
  • Udgave: 1
  • Levering: 40 kr

250 kr.